Tips på serier: drama, fantasy & komedi
Publicerat den

Jag vet att det är många som bara kommer vara hemma och chilla nu under lovet (vilket är så skönt) och därför tänkte jag ge er tips på tre olika serier som jag kollar på. Enjoy!
 
Life Unexpected - drama/kärlek. Finns på netflix. Denna serien handlar om Lux som under hela sitt liv levt i olika fosterfamiljer och fosterhem men efter 16 år hittar sina biologiska föräldrar. Man får se hur Lux lär känna hennes föräldrar och följa problemen som uppstår. Samtidigt får man också se hur Lux kämpar med att leva det normala tonårsliv som hon tidigare inte haft med skolan, kompisar och kärleken. 
 
The Vampire Diaries - fantasy/drama/kärlek. Finns på netflix och swefilmer. Denna serie är väldigt populär och har gått ett tag man jag började inte kolla på den förens nyligen och jag som verkligen älskar fantasy älskar även den här serien. Den handlar om staden Mystic Falls där både häxor, varulvar men främst vampyrer bor. Man får följa huvudpersonen Elena och vampyrbröderna Stefan och Damon. Under seriens gång blir fler och fler av Elenas vänner från skolan även indragna i den övernaturliga världen. Man får även tillbakablickar till bland annat 1400- och 1800-talet som enligt mig är helt underbara. 
 
New Girl - komedi. Finns på netflix och swefilmer. New Girl handlar om den galna tjejen Jess som flyttar in i en lägenhet med tre (till början) främmande killar. Den serien är underbart rolig och huvudpersonen Jess är helt knäpp vilket gör den ännu roligare. Jag har bara sett ett par avsnitt av denna så jag kan inte riktigt säga så mycket om den förutom att jag hittills tycker den är riktigt underhållande. Questbars
Publicerat den

 
Dessa godingar har de nu börjat sälja på Mästerlivs. En Questbar (i min favoritsmak cookies & cream) innehåller endast 7g fett, 5g kolhydrater, 17g kostfiber och hela 21g protein. Näringsvärden varierar lite från smak till smak men är i princip det samma. Och vet ni vad det bästa är? Trots att de är hyfsat nyttiga är de helt sjukt goda också! Passar perfekt som mellanmål och både innan och efter träning! Det enda negativa är att en bar kostar hela 30kr vilket jag tycker är alldeles för mycket...Nyttiga chokladbollar
Publicerat den

 
Recept:

ca 200 g dadlar utan kärna
3 msk kokosolja
3 msk kakao
1 dl havregryn

3 msk kallt kaffe (alt. vatten
)
40 g mörk choklad 
2 dl kokosflingor 

Hacka chokladen och blanda ihop med havregryn och kakao. Mixa dadlarna till en slät kräm och tillsätt sedan kaffe/vatten och kokosolja. Blanda ihop alla ingredienserna och rulla till bollar i kokosflingorna. Förvara i kylskåp.

 

 
Igår åt jag lunch hemma hos Hanna och till efterrätt bjöd hon på nyttiga chokladbollar som hade gjort. Då blev jag också extremt sugen på att göra egna så jag letade fram ett recept från min gamla blogg och hanlade det som behöves på vägen hem från skolan. Denna gången gjorde jag en liten twist på dem och gjorde med lakritssmak eftersom jag såg att vi hade lakritspulver hemma. Jag älskar ju lakrtis och eftersom jag inte lyckades göra kaffe som annars ger ganska stark smak, testade jag att smaksätta med det istället. Jag hade i 2 tsk i självaste smeten men kom även på idén att blanda ca 1 tsk med kokosflingorna till toppingen. Det blev superbra, stort tips!