Raw brownies
Publicerat den

 
Botten:
2 dl jordnötter
10-12 dadlar 
1 dl kakaopulver
1/2 tsk vaniljextrakt
En nypa flingsalt
 

Gör så här: Mixa nötterna i en matberedare tills de blir till mindre bitar. Blanda ner resterande ingredienser och mixa till en slät och kletig smet. Tillsätt eventuellt en skvätt vatten om det blir för torrt. Klä en liten fyrkantig form (t.ex. matlåda, liten ugnsform) med plastfolie och bred ut smeten.

 

Topping:
3 msk kokosolja
1 dl kakoapulver
2 msk agavesirap
2 krm vaniljextrakt
 

Gör så här: Smält kokosoljan och blanda sedan i resten av ingredienserna. Häll det över botten i formen och ställ in i kylen cirka 30-40 minuter så den stelnar (för mig stelnade den inte kylen så jag satte in den i frysen en stund). 
Liseberg 2016
Publicerat den

 
I lördags var jag på Liseberg med CISV för femte året i rad. Att åka till Liseberg med CISV är verkligen en höjdpunkt på året, man får inte bara åka massa roliga karuseller utan även umgås med massa awesome cisvare. Jag hade verkligen superkul i lördags!!
 
Idag är jag ledig från skolan såklart är superskönt. Vi var lediga i fredags också då vi hade studiedag och idag har vi något som kallas resursdag då man får ta igen saker som man har missat eller kanske ligger efter i. Men jag har ingenting jag behövde göra så jag är ledig!! Shawn Mendes konsert
Publicerat den

Det blir riktigt dålig kvalité när man zoomar med iPhone men jag ville ändå visa några bilder
 
I tisdags var jag på Shawn Mendes konsert på Falconer Salen i Köpenhamn och herregud vad bra han var. Jag tyckte om honom redan innan konserten men nu är jag helt obsessed. Jag har inte lyssnat på något annat än hans låtar sedan konserten och jag vill bara se honom igen, igen och igen! Han är så himla begåvad, jag vet inte hur många gånger jag dog under konserten för att han sjöng så fint...
 
Dock gick resan dit inte riktigt som vi hade tänkt oss. Allt började med att vi sprang från skolan till triangeln för att hinna med ett tåg som skulle gå 14:36. Vi kom dit i god tid, köpte biljetter och började vänta. Och vi väntade, väntade och väntade. De ställde in tåg efter tåg och jag började bli riktigt stressad. Vi började fundera på att ta taxi istället men först ville vi veta om Skånetrafiken skulle ge oss ersättning. Så efter att ha ringt typ tre olika nummer och stått i telefonkö hur länge som helst fick vi äntligen svar att ja, det skulle de göra. Så vi hittade första bästa taxi som körde oss till Kastrup där vi tog metron till Falconer Salen.
 
Hade inte Skånetrafiken förstört allt hade vi kommit dit 15:20, alltså ganska tidigt, och fått bra platser. Men nu kom vi inte förens kl 17 så vi fick inte så bra platser som hade förväntat oss. Vi stod ungefär i mitten vilket var helt okej, men bara tanken att vi kunde stått mycket längre fram var väldigt jobbig. Men jag ska inte klaga, det blev ju en sjukt, sjukt bra konsert ändå!!